Skip to content

Behandelingen

Wenst u de volledige verzorging of een regelmatige kambeurt tijdens de ruiperiode, voor alle vachtverzorging kan u bij ons terecht.

Puppygewenning

De vacht van een puppy vraagt niet veel verzorging. Dit zorgt ervoor dat een kambeurt op zich laat wachten, waardoor plots een grondige trimbeurt noodzakelijk is.

Deze grondige trimbeurt kan snel enkele uren duren, waarbij de hond overweldigd is door deze nieuwe situatie.

Om te vermijden dat latere noodzakelijke trimbeurten een bron van stress zijn voor uw hond, is het aan te raden om te starten met puppygewenning.  Het is in feite meer een gedragstherapie waarbij de puppy leert kennismaken met de borstelbehandelingen, diverse geluiden in het trimsalon.

Deze behandeling kan gestart worden van zodra alle inentingen in orde zijn (inentingsboekje meebrengen bij eerste bezoek) tot de leeftijd van 6 maanden. Puppygewenning duurt maximaal een kwartier.

Kammen

Zelf geen tijd om uw hond uit te borstelen? Bij ons kan u terecht voor een regelmatige kambeurt.

Voetverzorging

Nagels knippen en haren tussen de voetzolen verwijderen.  Dit zorgt voor meer comfort voor zowel uw hond als uzelf. Door overtollig haar tussen de voetzolen te verwijderen, is het makkelijker om de poten te reinigen.

Oren reinigen

Oren uitplukken en reinigen.

Ontwollen

Ontwollen is noodzakelijk om de huid te kunnen laten ademen. Ook kortharige rassen hebben hier baat bij. Afhankelijk van het vachttype zijn er diverse technieken die kunnen toegepast worden om de losse  wolharen te verwijderen.

Wassen

Om de vacht goed te reinigen is een wasbeurt noodzakelijk. Bij elke wasbeurt worden uitsluitend kwaliteitsproducten gebruikt.

Plukken

Bij deze techniek worden dode haren met de hand verwijderd.

Knippen/scheren

In functie van het ras brengen we uw viervoeter in het gewenste model.

De prijs is afhankelijk van het type behandeling, duurtijd en de conditie van de vacht.